25.6.11

Jorge Bucay *

"...Καλό θα ήταν να ξεπεράσουμε την εξάρτησή μας από συγκεκριμένα πρόσωπα, να εγκαταλείψουμε αυτές τις συμπεριφορές, και να βοηθήσουμε τον άλλο να ξεπεράσει τη δική του εξάρτηση.
Θα μου άρεσε πολύ να μ'αγαπάνε όσοι αγαπώ. Αν όμως κάποιος δεν μ'αγαπάει, θα ήθελα να μου το πει και να φύγει (ή να μη μου το πει, αλλά πάλι να φύγει). Γιατί δεν θέλω να είμαι δίπλα σε κάποιον που δεν θέλει να είναι μαζί μου...
Πονάει πολύ. Ωστόσο, αυτό είναι καλύτερο από το να μένεις και να υποκρίνεσαι.
Ο Αντόνιο Πόρτσια λέει στο βιβλίο του Φωνές:'Έπαψαν να σε εξαπατούν, όχι να σ'αγαπάνε, κι εσύ πονάς σαν να έπαψαν να σ'αγαπάνε'..."

Λέξεις συγκεχυμένες, βουίζουν στο κεφάλι μου από εχθές. Άμα ήμουν κάποιος που θέλεις στη ζωή σου δεν θα "ξεχνούσες να.." δεν θα "νόμιζες ότι.." δεν θα "είχες δουλεία..". Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν σε κατηγόρησα ποτέ για αυτό που ένιωσες - ό,τι και να ήταν - τουναντίον σε αγκάλιασα και σε μάζεψα όταν "τα έχασες".
...

Η φιλία έχει περίπλοκους συναισθηματικούς δεσμούς. Δεν τους αγνόησα ποτέ, τους προσέχω - γιατί μέσα μου έχω ένα παιδί, που συχνά πυκνά πηγαίνει στον "Αργαλειό" μου και παίζει με τις κλωστές του. Το γουστάρω πολύ το παιδί μου, παρότι δεν με αφήνει σε ησυχία. Βλέπεις, παίζει με τα νεύρα μου, ανακατεύει τα εσώψυχα μου, ενίοτε παίρνει ψαλίδι και κόβει το στημόνι, για να σταματήσουν τα χτένια να το χτυπάνε..


Ένα τόσο αφελές παιδί.. Πίσω στον Πλανήτη του.
Να προστατεύσει τον εαυτό του.

2 σχόλια:

  1. κάτι σαν τον προσωπικό μας μικρό πρίγκιπα...πάντα θα υπάρχει μία μικρή γωνιά στην ψυχή μας για να επιστρέψουμε στο μαγικό κόσμο των παιδικών μας ονείρων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη που είναι αυτή η γωνία Λενάκι μου.
    Την επισκέπτομαι συχνά τελευταία. Είναι όμορφα, παρότι κοντεύω τα 23. Μάλλον δεν την έζησα στο παρελθόν όσο θα έπρεπε.
    Σε φιλώ γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...