25.3.11

Πίεση.

Σου καίει φλάτζες. Σου αλλάζει τα δεδομένα σου.

Λειτουργώ καλά υπό πίεση. Υπό ορισμένη πίεση βέβαια. Όταν έρχονται όλα μαζί, γονατίζω, για να ξαπλώσω πάλι κάτω.. Χαμένος, πιστεύοντας ότι τίποτα δεν αξίζει - ότι δεν καταφέρνω κάτι. Ξεκίνησε μια εποχή εύφορη για αλλαγές. Την είδα και την "ΆΡΠΑΞΑ" κυριολεκτικά και μεταφορικά από τα μαλλιά. Είδα τις προσπάθειες μου να βαίνουν καλώς. Δεν σου κρύβω πως χάρηκα :)

Έρχεται όμως κάτι μικρό και σου χαλάει το πρώτο δεδομένο σου. Είσαι διαβητικός και δυστυχώς δεν έκανες ΠΟΤΈ κάτι για να "προσαρμοστείς" στη νέα πραγματικότητα, ξαφνικά έγινες και ακατάλληλος. Το ξεπερνάς - φυσικά - και λες ότι κοίτα, δεν θα τα βάψω και μαύρα. Δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου. Θα τον φτιάξω τον διαβήτη και τότε δεν θα μπορείς να μου πεις τίποτα. Το πρώτο μικρό πράγμα - που παρόλα αυτά σου δημιουργεί άγχος και πολύ τρέξιμο - περνάει σχεδόν ξυστά, αφήνοντάς σου μια γρατζουνιά, να σου θυμίζει ότι κάποτε, πέρασες από εδώ.
Έρχεται κάτι ακόμα πιο μικρό. Ο στόχος του προηγούμενου εξαμήνου - να έχεις περάσει κάποια μαθήματα δεν συνάδει με αυτό το οποίο τελικά κατάφερες. Φυσικά τον στόχο σου τον πιο μακρύ (!!!) τον πέτυχες είτε τα είχες τα παλιομαθήματα είτε όχι. Τον στόχο όμως για σύντομο πτυχίο, τον ανέβαλες. Όχι επ'αόριστον, θέλω να ελπίζω.

Όταν λες λοιπόν "Έλα ρε συ, τι άλλο σκατένιο θα μου συμβεί;", έρχεται κάτι ακόμα να σε ταράξει - με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Φοβίες που δεν χτυπούν την πόρτα σου, αλλά την πόρτα αγαπημένων συγγενικών προσώπων. Σκέφτεσαι, πόσο όμορφα θα ήταν να έχεις πει ένα "Σ'αγαπώ" όταν κάποιοι μπορούσαν ακόμα να σε ακούσουν - πριν χαθούν στο δικό τους κόσμο. Πριν σε αφήσουν μόνο, ψελλίζοντας λέξεις που - ούτε καν εσύ - δεν καταλαβαίνεις. Πόσο πιο όμορφα θα ήταν τα πράγματα αν ότι ένιωθες το έλεγες - μακριά από εγωισμούς, φοβίες και καθωσπρεπισμούς.

Θα έκανα πολλά, εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Ίσως ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος. Ίσως να μην φοβόμουν να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέπτη μου..
Να τον ζουμπήξω. Να τον αγκαλιάσω. Με πίεση.


Aşk dön ölümden...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...